VoorDeVerandering

Weblog van Maarten Beentjes

De omgevingsregisseur met complexe dossiers.

juli1

Gesprekspartner zijn van de burger en het op een eerlijke, correcte en effectieve manier afhandelen van complexe dossiers. Dat is de uitdaging waar menig Gemeente momenteel voor staat. Vooruitlopend op de effecten van de Omgevingswet zet de Gemeente Hilversum in op een stevige training voor omgevingsadviseurs die de lastigste dossiers op hun bureau krijgen. Dit zijn dossiers die en hoge politieke impact hebben, onrust kunnen veroorzaken in de wijk, of juridisch zeer complex zijn. De uitdaging voor de omgeving regisseurs ligt extern (hoe kom ik tot een passende oplossing?) en intern (hoe krijg ik alle kennis en expertise right on time). We gaan werken aan communicatie, de regie houden, draagvlak creëren, verbinden met diverse disciplines en persoonlijk leiderschap. Na de zomer start VoorDeVerandering met dit traject.

Gepost in de categorie Overig | Geef hier uw reactie »

“Doen” en “laten doen!”

mei21

Docmorris is bezig met het ontwikkelen van resultaatgericht management. Hier toe is een traject ontwikkeld door VoorDeVerandering voor de teamleiders van DocMorris. Het programma bestaat uit de thema’s communicatieve leiderschapsvaardigheden, het voeren van resultaatgesprekken en het motiveren van medewerkers. De grootste postorderapotheek van Europa is hierdoor is staat om medewerker te sturen op resultaten en te motiveren het proces elke dag zo effectief mogelijk te laten verlopen.

Gepost in de categorie Overig | Geef hier uw reactie »

Managementcoaching DocMorris

december3

In december is VoorDeVerandering een management coachingstraject gestart bij DocMorris. Thema’s als Situationeel leiderschap, Coaching on the job, het geven van feedback, gespreksvoering en motivatie kwamen daarbij aan de orde.

Gepost in de categorie Overig | Geef hier uw reactie »

Leiderschap in trainee traject

augustus19

1paardTijdens de 2e dag van het managementtrainee traject bij USG People ontstond spontaan het initiatief om een leiderschapsdag te organiseren met de paarden van een van de deelnemers. Paarden zijn prooidieren en vertrouwen blindelings op hun leider. Maar dat leiderschap moet het paard wel ervaren, anders doet het dier niet wat jij als leider wilt. Maw een paard weerspiegelt perfect jouw leiderschap.
VoorDeVerandering is bezig met de voorbereiding van een workshop ‘Leiderschap met paarden.’

Gepost in de categorie Overig | 1 reactie »

VoorDeVerandering en de Regiemakers

juli19

Begin dit jaar maakte VoorDeVerandering de instructiefilm ‘Zorg voor Veilig’. In navolging daarvan heeft zij met de Regiemakers op een aantal ALV’s een seminar gehouden rondom dit thema. Op 12 april waren wij te gast bij de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM), op 21 mei bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en op 5 november zullen wij in de Jaarbeurs aan ca. 500 Diëtisten laten zien hoe zij met hun gedrag de veiligheid van patiënten kunnen waarborgen.

Gepost in de categorie Overig | Geef hier uw reactie »
« Older Entries